Nieuws/Entertainment
1743593
Entertainment

Mindf*ck in Afas Live

Victor Mids het theater in

Victor Mids duikt met zijn succesvolle illusionistenshow Mindf*ck het theater in. Op 25 en 26 oktober staat hij in Afas Live met ’een spektakel dat Nederland nog niet eerder heeft gezien’, stelt de dertigjarige Mids die de afgelopen jaren met zijn magisch entertainment bij de NPO een enorm kijkerspubliek heeft getrokken.

Na zijn tv-programma, boek en uitstapje naar Duitsland is een theatervoorstelling een logische volgende stap, erkent Mids. „Mensen vragen er al jaren om, maar we hebben het uitgesteld tot we er echt klaar voor waren. Mindf*ck is heel intensief en we wilden niet zomaar een show neerzetten. We hebben lang de tijd genomen en ik durf nu te zeggen dat het een spektakel wordt om nooit te vergeten. Een verschil met de shows van bijvoorbeeld Hans Klok is dat je daar vanaf een afstand naar kijkt. Mindf*ck live wordt een interactieve show, het publiek moet zelf echt aan de bak. Zij gaan meemaken hoe het is om gemindf*ckt te worden.”

Al sinds de start van zijn Avrotros-programma, vanaf half maart weer te zien, roepen critici dat de voorbijgangers in Mids’ programma acteurs zijn of dat zijn ’trucs’ te danken zijn aan slim camerawerk. De illusionist kan niet wachten om straks in een zaal vol duizenden mensen met deze aanname af te rekenen. „Die beschuldigingen houden geen stand als het straks jouw gedachten zijn of jouw mobieltje is waarmee ik aan de haal ga”, zegt hij met een lach.

Over de inhoud van de avondvullende familieshow wil hij nog weinig kwijt. „Maar bezoekers moeten vanaf het begin van de voorstelling op hun hoede zijn”, waarschuwt hij. „En ik verheug me op een eindmoment waarop ik hopelijk de hele zaal gemindf*ckt heb.”

De Lama’s, Freek Vonk en andere makers van tv-hits gingen hem voor met een gang naar het theater. Het gaat Mids niet om het geld dat hij hiermee verdient, zegt hij. „Natuurlijk is dit nu mijn werk. Maar als geld altijd mijn motief is geweest, was het wel een rare beslissing om na zes jaar geneeskunde studeren te besluiten goochelaar te worden. Dit is gewoon iets waarin ik oprecht heel veel zin heb.”