Nieuws/Entertainment
1743696712
Entertainment

PETA haalt uit naar Bieber en zijn katten

De senior vice-president van de dierenrechtenorganisatie PETA, Lisa Lange, heeft zich fel uitgesproken tegenover Justin Bieber. Ze vindt het onbegrijpelijk, en vooral onverantwoordelijk, dat de Canadese zanger en zijn vrouw Hailey twee katjes ter waarde van 35.000 dollar hebben aangeschaft.

„Baby, baby, baby, noooooo!”, laat Lange weten in een statement gericht aan Page Six. „Justin Bieber zou zijn fans over de hele wereld moeten inspireren om een kat, of welk dier dan ook, te adopteren bij een lokaal asiel. In plaats daarvan maakt hij min of meer reclame voor de, in onze ogen, gevaarlijke vraag naar hybride katten. Hiermee draagt hij bij aan de overpopulatie van dieren en zegt hij eigenlijk: asieldieren interesseren mij niet.”

Bieber showde zijn katten Sushi en Tuna op sociale media, nadat hij hen bij een fokker in Illinois had gekocht. De exotische beestjes kregen vrij snel een eigen Instagramaccount van hun beroemde baasje, die zijn fans opriep hun pagina te liken.

De speciale katten (Savannah) die Justin kocht, zijn in een aantal Amerikaanse steden verboden. In Californië, waar de zanger woont, mag men de dieren wel als huisdier hebben.