Nieuws/Entertainment
1744329
Entertainment

Johan Derksen zet vraagtekens bij credits Outlaw in ’Em

’Nummer Waylon te goed om door hemzelf geschreven te zijn’

Johan Derksen (r.) over het songfestivalnummer van Waylon (l.): „Het ruikt erg veel naar Nashville.”

Johan Derksen (r.) over het songfestivalnummer van Waylon (l.): „Het ruikt erg veel naar Nashville.”

Waylon lijkt met Outlaw in ’Em de goede keuze te hebben gemaakt om in mei Nederland te vertegenwoordigen op Eurovisie Songfestival in Lissabon. Ook Johan Derksen is ontzettend te spreken over de countryrocker, al vraagt hij zich wel af of het Waylon is die het lied heeft geschreven. „Het ruikt erg veel naar Nashville.”

Johan Derksen (r.) over het songfestivalnummer van Waylon (l.): „Het ruikt erg veel naar Nashville.”

Johan Derksen (r.) over het songfestivalnummer van Waylon (l.): „Het ruikt erg veel naar Nashville.”

Dat vertelde de tv-persoonlijkheid en muziekliefhebber vrijdagavond in Voetbal Inside. Op de vraag wat hij van het songfestivallied vindt, zegt hij: „Top! Kijk, ik vind Waylon, als hij op tv is, een beetje een vreemde snuiter. Hij is nooit authentiek, nooit zichzelf. Hij speelt altijd de rol van rock-’n-roll-ster. Maar hij heeft nu een fantastisch rock-’n-roll-nummer.”

Derksen, die jarenlang manager was van de legendarische bluesband Cuby + The Blizzards en sinds een tijdje muziekfestivals organiseert, vermoedt dat Waylon het nummer heeft gekocht in Nashville, waar je als artiest ’bij muziekuitgeverijen gewoon nummers kunt kopen’. „En als je dan de afspraak maakt dat je je naam eronder mag zetten, dat kan ook, dan betaal je gewoon wat meer... Ik sluit dat niet uit, dat gebeurt. Want ik vind het wel een erg goed nummer om door een Nederlandse jongen geschreven te zijn.”

’Waylon kan geweldig zingen’

Wanneer presentator Wilfred Genee vraagt of Derksen denkt dat Waylon het lied dan toch niet zelf heeft geschreven, durft de voetbalanalist het niet aan om de zanger tegen te spreken. „Als hij zegt dat hij het zelf heeft geschreven, moet je dat aannemen. Maar dan heeft hij werkelijk een topprestatie geleverd. Ik heb heel veel op hem aan te merken, maar één ding: hij kan geweldig zingen. Zowel soul, als blues, als country, het maakt hem niet uit. Hij kan alles. Ik vind het een spectaculair nummer voor een songfestival.”

Tot slot grijpt Derksen in het voetbalpraatprogramma het moment om zijn ’onbegrip’ te tonen voor het feit dat hij door de organisatie nooit naar voren is geschoven om namens Nederland de punten uit te delen. Zoals verwacht doet hij dat zoals we van hem gewend zijn. „Het is echt treurig dat ik in dit smakeloze muzieklandje nog nooit ben benaderd ben om dat soort dingen te doen voor volk en vaderland.” De oud-hoofdredacteur van Voetbal International denkt dat het Songfestivalcorryfee Cornald Maas is die zijn ’ambitie’ in de weg ligt. „Ik heb ooit eens gezegd dat ik niet hou van dat Joop van den Ende-vergif, die kutmusicals. Toen was-ie helemaal boos. Helemaal boos. Meneer Maas was boos. Toen heb ik wéér twee nachten niet geslapen.”