Nieuws/Entertainment
1744512
Entertainment

Henry van Loon bevestigt relatie met Jelka van Houten

Henry van Loon en Jelka van Houten

Henry van Loon en Jelka van Houten

Henry van Loon heeft een relatie met actrice Jelka van Houten. Dat laat de Luizenmoeder-acteur zaterdag weten via Instagram.

Henry van Loon en Jelka van Houten

Henry van Loon en Jelka van Houten

Aanleiding is een interview in Volkskrant Magazine, waarin de acteur en cabaretier onverwacht vertelt dat hij een nieuwe vriendin heeft en dat ze zijn moeder, in de laatste fase van haar leven, heeft ontmoet. „Eigenlijk was het een valse start: we werden meteen in het diepe gegooid. Maar het was ook bijzonder.”

Vervolgens stuurt Henry de journalist met wie hij het gesprek had een treurige sms met daarin de mededeling dat de relatie voorbij is en of de naam van Jelka uit het interview mag. Inmiddels blijken de twee weer samen te zijn en laat de acteur op Instagram weten: „Voor de volledigheid, het is weer aan met Jelka.”

Jennifer Hoffman

De zus van Carice van Houten was tot 2016 getrouwd met Koppe Koppeschaar, met wie ze twee kinderen heeft. Henry is sinds vorig jaar weer vrijgezel, toen zijn relatie met Jennifer Hoffman op de klippen liep.

De twee zijn beide te zien in de hitserie De Luizenmoeder en in het interview met Volkskrant Magazine vertelt Henry dat het voor hem niet makkelijk was om zijn ex op de set te zien. „De opnamen waren vorige zomer. Toen waren we al uit elkaar, sinds maart. Het was niet mijn keuze. Het liep niet meer, laten we het daar maar op houden. Op zich neem je je verlies en ga je door met je leven. Maar als je elkaar weer tegenkomt op de set, wordt de wond opengekrabd.”