Nieuws/Entertainment
1744586
Entertainment

Sipke Jan Bousema na 18 jaar klaar met huwelijk

Sipke Jan Bousema

Sipke Jan Bousema

Sipke Jan Bousema en zijn man Willem van Leunen hebben hun huwelijk beëindigd. Dat heeft Sipke Jan gedeeld op Facebook naar aanleiding van een interview dat hij daarover gaf aan website Winq.

Sipke Jan Bousema

Sipke Jan Bousema

Op Facebook schrijft de tv-presentator dat hij en Willem goede vrienden blijven, ook al zetten ze ’een punt achter hun huwelijk’. Hij citeert zijn vader Anne, die het volgens hem mooi verwoord heeft: ’ Jullie huwelijk is voltooid, jullie zijn klaar voor een nieuwe start.’

Sipke Jan Bousema en Willem

Sipke Jan Bousema en Willem

De twee waren achttien jaar samen. Sipke Jan werd de ogen geopend toen hij bezig was met een liefdesproject rondom langeafstandsrelaties voor een datingsite. „Tijdens dat project herenigden we jongens die ontzettend verliefd op elkaar waren”, vertelt hij aan Winq. „De vonken vlogen er als het ware vanaf. Ik besefte dat dat bij Willem en mij niet meer het geval was. De afgelopen jaren was de beweging er een beetje uit. Er begonnen steeds vaker ruzies te ontstaan over niets en die gingen ten koste van onze vriendschap.”

Toch was niet niet gemakkelijk om de knoop door te hakken. Willem geeft aan dat dat pas lukte toen hij voor een tijdje wegging om bij een vriend te slapen. Op dat moment voelde Sipke Jan dat de vriendschap weer sterker werd. „Officieel zijn we nu uit elkaar, maar zo voelt dat niet. Onze relatie is niet voorbij, het is alleen geen liefdesrelatie meer.”