Nieuws/Entertainment
1744648
Entertainment

Romantische inspiratie bracht Waylon The World Can Wait

Waylon schreef een boodschap voor zijn grote liefde Bibi

Waylon schreef een boodschap voor zijn grote liefde Bibi

Het liedje The World Can Wait, één van de nummers die Waylon schreef voor het songfestival en tevens de titel van zijn aankomende tournee en nieuwe album, is geïnspireerd door zijn grote liefde Bibi Breijman. Dit vertelde Waylon zaterdagmiddag in Muziekcafé op NPO Radio 2.

Waylon schreef een boodschap voor zijn grote liefde Bibi

Waylon schreef een boodschap voor zijn grote liefde Bibi

Bibi, die bekend werd als vlogster en winnares van de zangshow It Takes 2, kreeg volgens Waylon de hele wereld over haar heen toen ze in een vlog bekendmaakte dat ze een burn-out had. „Zelfs volwassen mannen in talkshows hadden een mening over haar”, vertelde Waylon aan Daniel Dekker, waarmee hij doelt op Marc van der Linden en Peter R. de Vries in RTL Boulevard. „Ik heb haar toen thuis aangeraden dat de wereld wel kan wachten. Later vond ik dat een mooie insteek voor een liedje.”

Bij de aankondiging van de tour was alleen bekend dat The World Can Wait een verwijzing was naar het uitsluiten van alle invloeden van buitenaf. Waylon zegt dat hij met het liedje ook wil aangeven dat zijn publiek de mobiele telefoons thuis mag laten als ze naar zijn concerten komen. „Het is zo irritant voor een artiest als mensen het hele concert filmen. Je zit de hele tijd naar die telefoontjes te kijken. Ik raad ze aan: ga ergens naar toe en geniet ervan: The World Can Wait. Bibi liep ook de hele dag met een camera in haar handen. Ze filmde haar leven en was daar de hele dag mee bezig. Ook het editen is heel veel werk.”

’Denk aan jezelf’

Waylon gaf echter aan dat de vlogs van Bibi maar deels de oorzaak waren van haar burn-out. „Het was de switch in haar leven. Het heeft haar overvallen. Ik heb haar ook gezegd dat ze niet van de één op andere dag zangeres wordt. Wat daarvoor nodig is, is dedication. Denk eens niet aan al die mensen die wat van je vinden, denk eens aan jezelf.”

Waylon, die in mei Nederland vertegenwoordigt bij het songfestival in Lissabon met het nummer Outlaw In ’Em, begint zijn tournee op 12 april in Grenswerk in Venlo en eindigt deze op 30 september in P3 in Purmerend. Tijdens de tour is hij te zien in dertig poppodia.