Nieuws/Entertainment
1744678
Entertainment

Koningin Letizia helpt plattelandsvrouwen met internet

Koningin Letizia bij Digitalizadas

Koningin Letizia bij Digitalizadas

Koningin Letizia hoopt dat duizenden Spaanse plattelandsvrouwen de komende maanden meer leren over de vele mogelijkheden van het internet. De vrouw van koning Felipe was vrijdag in Santiago de Compostela aanwezig bij de lancering van het project Digitalizadas.

Koningin Letizia bij Digitalizadas

Koningin Letizia bij Digitalizadas

Doel van dat project, dat is ontwikkeld in samenwerking met Google, is het trainen van de digitale vaardigheden van 5000 vrouwen die in de Spaanse landelijke gebieden wonen. Ook is het de bedoeling dat de vrouwen werken aan hun ondernemerschap en inzetbaarheid. Digitalizadas loopt dit en volgend jaar.

Letizia sprak de aanwezigen toe en ontmoette enkele plattelandsvrouwen die al ontdekten wat het internet voor hen kan betekenen. Zo vertelde de 63-jarige Maria del Carmen Cao, die nauwelijks kon lezen en schrijven, dat ze een Facebook-account aanmaakte en diverse computerworkshops volgde. De 39-jarige María José Álvares legde tijdens een rondetafelbijeenkomst uit hoe ze van haar hobby haar werk maakte. Ze verkoopt haar gehaakte poppen tegenwoordig online. De 24-jarige Maite de Dios volgde een cursus ondernemerschap en besloot een website te maken voor haar hotel-restaurant.