Nieuws/Entertainment

Meghan’s vrijgezellenfeestje: wild of gezapig?

Meghan Markle

Meghan Markle

Hollandse Hoogte

Onlangs in Schotland werden Harry en Meghan gevraagd naar hun vrijgezellenfeestje, maar veel wilden ze er niet over kwijt. Maar verschillende Britse en Amerikaanse media spraken experts die er toch wel wat over konden zeggen.

Meghan Markle

Meghan Markle

Hollandse Hoogte

Zo liet de Britse etiquette-expert William Hanson in de media weten dat Meghans vrijgezellenfeestje waarschijnlijk veel minder spectaculair wordt dan ze vroeger misschien had gewild, nu ze iemand trouwt uit de Britse koninklijke familie. De koningin houdt niet van losbandigheid. Sterker nog; vrijgezellenfeestjes waren lange tijd helemaal geen traditie in de Britse upper- en middenklasse. „In plaats daarvan werd er een drinkpartijtje gehouden worden dat hooguit een paar uur duurt.”

„En vandaag de dag hebben de jongere leden van de koninklijke familie dan wel een soort vrijgezellenfeestje, maar het is alsnog veel beperkter dan het ’gewone volk’.” Het zal dan ook in niets lijken op de feestjes waar prins Harry in het verleden nog wel eens werd gespot.

Om precies zulk soort publiciteit te voorkomen, zal het koningshuis dan ook geen details delen over de beide feesten, vermoedt Hanson. „Maar naar verluidt wordt het vrijgezellenfeestje van prins Harry in elk geval in een ander land gevierd, misschien ergens waar ze kunnen skiën.” En natuurlijk wordt het beperkte aantal gasten - een kleine groep vrienden en familie - dan verboden om foto’s te maken. Wie dat toch doet, kan erop rekenen nooit weer uitgenodigd te worden in de toekomst. „Nogmaals, discretie is het sleutelwoord.”

Wilde kant

Meghan gaf tijdens een bezoek in Schotland desgevraagd aan dat haar vrijgezellenfeestje al gepland was, maar dat haar vriendinnen alle details geheimhouden. „Maar we gaan een hoop plezier maken”, zei ze. Als het bij de Britse etiquette blijft, zal dat haar wellicht nog tegenvallen. Maar etiquettecoach Myka Meijer, die zowel in Amerika als in Engeland verblijft, denkt toch dat de voormalige actrice er wel een ech feestje van gaat maken. „Een club bezoeken - erg Amerikaans - zit er niet in, maar als ze naar het platteland gaan, kunnen ze daar in een anoniem dorpje helemaal losgaan.”

„Meghan staat erom bekend een wilde kant te hebben die plezier wil maken”, benadrukt ze nog maar eens. „Het zal echt geen lui spa-weekendje worden.”

Bekijk meer van