Nieuws/Entertainment
1747009747
Entertainment

Nikkie Tutorials onthult: ’Ik ben transgender’

Nikkie de Jager, beter bekend als Nikkie Tutorials, heeft in een video bekendgemaakt dat ze transgender is. De wereldberoemde YouTube-ster heeft het jaren verborgen gehouden, maar vindt het nu tijd om open kaart te spelen.

De 25-jarige vlogster laat in de video weten een hekel te hebben aan labels. Nikkie zegt nooit het goede moment te hebben gevonden om te onthullen dat ze transgender is, maar voelde zich nu vrij genoeg om het met de buitenwereld te delen.

„Ik wil iets vertellen over wat mij mezelf maakt. Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn. Op jonge leeftijd wist ik al dat ik ben geboren in het verkeerde lichaam. Wat betekent dat ik transgender ben.”

Chantage

Haar onthulling komt niet helemaal uit het niets. Hoewel de make-up artieste stelt zich nu eindelijk vrij te voelen, heeft ze nog altijd niet echt haar eigen moment kunnen kiezen. In de video vertelt ze gechanteerd te zijn.

„Ik wilde het op mijn voorwaarden doen, maar ik ben gechanteerd door mensen die mijn verhaal wilden lekken naar de pers”, legt ze uit. „Het was doodeng, om te weten dat er zulke nare mensen bestaan die iemands ware zelf niet willen respecteren. Dat is verschrikkelijk.”

Toch blijft ze sterk. „Ik ben niet bang. Naar de mensen die me hebben gechanteerd: deze middelvinger is voor jullie. Geniet ervan.”

Meer dan twaalf miljoen mensen zijn geabonneerd op de YouTube-video’s van Nikkie Tutorials. Zij werkte samen met grote sterren als Lady Gaga en Kim Kardashian.