Nieuws/Entertainment
1747091291
Entertainment

Belgisch koningspaar ziet kinderen weer uitvliegen

Filip en Eléonore

Filip en Eléonore

Niet alleen in Nederland gaan de prinsessen weer naar school, ook in België is de zomervakantie voorbij. Koning Filip zette maandag prinses Eléonore af op het Sint-Jan-Berchmanscollege in Brussel, Mathilde ging met prins Emmanuel mee naar de Eurekaschool in Kessel-Lo.

Filip en Eléonore

Filip en Eléonore

De 11-jarige Eléonore begint aan haar laatste jaar op de basisschool, Emmanuel (13) gaat naar een school gespecialiseerd voor kinderen met leerstoornissen. Hij start aan zijn tweede jaar.

Mathilde en Emmanuel

Mathilde en Emmanuel

Prins Gabriël (16) is veranderd van school. Hij gaat niet meer naar het Sint-Jan-Berchmanscollege, maar begon vorige week al op de International School of Brussels in Watermaal-Bosvoorde. Net zoals zijn oudere zus krijgt hij voortaan Engelstalig onderwijs. Prinses Elisabeth (17) begint deze week aan haar tweede en laatste jaar in Wales, op het UWC Atlantic World College.

Voor het eerst gaan alle koningskinderen dus naar een andere school. Het Belgische koningshuis deelde maandag een nieuwe foto van het gezin op sociale media ter gelegenheid van de start van het nieuwe schooljaar. Het beeld is vermoedelijk al eerder genomen aangezien Elisabeth alweer in Wales zit.