Nieuws/Entertainment
1748148574
Entertainment

Zorgt transfer voor breuk Monica Geuze en Lars Veldwijk?

Monica Geuze en Lars Veldwijk

Monica Geuze en Lars Veldwijk

Het leven van een voetballersvrouw gaat niet over rozen. Althans, niet als het gaat om transfers waarbij het hele gezin hun hele hebben en houden moeten achterlaten om te verhuizen naar een ander land. Monica Geuze is dan ook niet zonder meer van plan om haar grote liefde Lars Veldwijk achterna te reizen als hij naar een buitenlandse club gaat.

Monica Geuze en Lars Veldwijk

Monica Geuze en Lars Veldwijk

Aanstaande december kan er mogelijk een einde komen aan Lars’ carrière bij Sparta als een buitenlandse club een bod doet. En hoewel Monica wist waar ze aan begon, maakte ze zich hier een tijd lang toch erg druk om. „Ik wilde niet dat mijn carrière er heel erg onder zou gaan lijden als we naar het buitenland vertrokken. Nu heb ik dat losgelaten, want je hebt het toch niet in de hand hoe het allemaal loopt. We hebben allebei een carrière met eindeloze opties, dus er is geen reden om er zo gespannen over te doen”, vertelt Geuze in Grazia.

Toch is ze niet van plan zomaar alles achter zich te laten als Veldwijk naar het buitenland moet. „Als het een fijne, zonnige bestemming is waar ik mijn eigen ding kan blijven doen, prima. Maar Lars kreeg afgelopen zomer een aanbieding uit Iran. Dat vond ik echt een land waarvan ik dacht: nee. Vrouwen mogen niet eens het voetbalstadion in”, verklaart ze. „Dat zijn dingen waar ik totaal niet achter sta en niet aan mee zou willen werken. Op het moment dat je daar gaat wonen, erken je de regels die daar gelden.” Maar dat vindt ze in zo’n geval niet het juiste voorbeeld voor haar dochter.

Ze vervolgt: „Ik gun hem alles en als hij vindt dat hij moet gaan, dan moet hij dat ook zeker doen. Zara-Lizzy en ik redden het wel. Ik ben hartstikke flexibel, onze dochter is nog jong en er is Face-Time. Maar als ik het niet zie zitten, dan ga ik niet met hem mee.”