Nieuws/Entertainment
1749959468
Entertainment

Roxette-zangeres Marie Fredriksson (61) overleden

De Zweedse zangeres Marie Fredriksson is maandag op 61-jarige overleden. Ze laat haar echtgenoot Mikael Bolyos en hun twee kinderen achter. Haar mede-zanger Per Gessle bevestigt haar dood tegenover de Zweedse krant Aftonbladet.

Het overlijden van Marie Fredrikkson werd bekendgemaakt door haar manager Marie Dimberg in een persbericht. „Tot groot verdriet moeten we aankondigen dat een van onze grootste en meest geliefde artiesten is overleden. Marie Fredriksson stierf in de ochtend van 9 december als gevolg van haar vorige ziekte”, valt er te lezen in het persbericht.

In 2002 werd er bij Marie een hersentumor ontdekt. Na behandeling vertelde ze zelf in 2005 in een interview met Aftonbladet dat ze op dat moment kankervrij was. Daarna tourde ze van 2010 tot begin 2016. Vervolgens moest de zangeres wederom om gezondheidsredenen stoppen.

Haar familie laat weten dat de begrafenis van Marie in besloten kring plaatsvindt.

It Must Have Been Love

Roxette kende in het tweede deel van de jaren tachtig veel succes met hits als Listen To Your Heart en The Look. Internationaal scoorde de band zijn grootste succes met It Must Have Been Love uit 1990.