Nieuws/Entertainment
1750091511
Entertainment

Inspectie grijpt in: Claire in nieuw seizoen Chateau Meiland bijna niet meer te zien

Maxime Meiland met haar dochter Claire.

Maxime Meiland met haar dochter Claire.

In het nieuwe seizoen van Chateau Meiland zal de dochter van Maxime Meiland, de 3-jarige Claire, een stuk minder in de serie te zien zijn. Claire mag volgens de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) maar vijf keer per jaar op televisie komen.

Maxime Meiland met haar dochter Claire.

Maxime Meiland met haar dochter Claire.

„Erg jammer, ook voor de kijkers”, vertelt oma Erica Meiland aan Veronica Magazine. „Claire hobbelde altijd gewoon mee, maar de inspectie doet net alsof ze hard aan het werk is.”

Voor de opnames van Chateau Meiland is dit verre van ideaal, vindt Erica. „Als wij nu aan het draaien zijn en Claire zit ergens waar wij moeten zijn, dan moet zij uit beeld: kom maar meid, ga hier maar even achter de iPad – wat ze helemaal niet wil.”

De Meilandjes hebben een advocaat ingeschakeld om te kijken of ze er iets tegen kunnen doen, want volgens Erica is deze situatie ’niet werkbaar’. „De eerste drie afleveringen is ze waarschijnlijk nog wel te zien, maar ja, daarna kwamen er twee dames van de inspectie...”

Reactie Talpa

In een reactie op de commotie rond Claire in Chateau Meiland laat zendergroep Talpa dinsdag aan het ANP weten: „In Chateau Meiland volgen we het echte dagelijkse leven van de familie Meiland waar Claire natuurlijk deel van uitmaakt. Het zou heel onnatuurlijk zijn om haar buiten beeld te houden. Claire’s welzijn staat te allen tijde bovenaan en het is altijd onze intentie om ons aan de geldende regelgeving te houden. In dit geval blijken deze regels minder geschikt voor realityprogramma’s zoals Chateau Meiland.”

De zendergroep is op dit moment ’in goed overleg’ met het ministerie over het in beeld brengen van Claire. „We gaan ervan uit dat we hier met elkaar goede afspraken over kunnen maken zodat Claire als gezinslid te zien blijft in het programma.”

De nieuwe reeks van Chateau Meiland is vanaf 1 maart te zien bij SBS6.