Nieuws/Entertainment
1750313818
Entertainment

Oscars zorgen gelijk voor meer bezoekers Parasite

De Oscarregen voor de Zuid-Koreaanse thriller Parasite heeft direct voor meer bezoekers in de Nederlandse bioscopen gezorgd. De film is maandag teruggekeerd in de top 10 van best bezochte films, blijkt uit de cijfers van de Nederlandse bioscoopbranche.

Parasite staat nu op de negende plek van populairste titels, een zeldzaamheid voor een film die al drie maanden in de bioscopen draait. In totaal zagen tot nu toe 220.000 Nederlanders de film, die maandag werd bekroond met vier Oscars. Het is de eerste niet-Engelstalige titel in 92 jaar die de Oscar voor beste film heeft gewonnen.

De zwart-komische thriller is vanaf donderdag in 125 Nederlandse bioscopen te zien. Daarnaast zal de speciale zwartwitversie die regisseur Bong Joon Ho maakte voor het Filmfestival Rotterdam in dertig bioscopen te zien zijn.

Parasite gaat over een arm gezin dat op slinkse wijze een plek weet te bemachtigen in het leven van een steenrijke familie. De zwarte komedie won al tientallen prijzen, waaronder de prestigieuze Gouden Palm tijdens het festival van Cannes en de Golden Globe voor beste buitenlandse productie van het jaar. Ook won de Koreaanse film de publieksprijs van het IFFR in Rotterdam.