Entertainment/TV
1754560256
TV

Op1-invaller Kefah Allush ’twijfelt’ als hij voor vast zou worden gevraagd

Kefah Allush

Kefah Allush

Voor Kefah Allush is een vaste plek in het team van Op1-presentatoren geen droom. Dat vertelt de presentator zaterdag in Het Parool. „Ik vind het hartstikke leuk”, zegt Allush, die deze zomermaanden tijdelijk samen met Margje Fikse als presentatieduo is teruggekeerd om Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana te vervangen. „Maar vraag me wel af of mijn specifieke kwaliteiten daar op z’n plek zijn.”

Kefah Allush

Kefah Allush

Allush vindt onder andere het strakke format, zoals gesprekken van hoogstens acht minuten, niet bij zijn eigen interviewstijl passen. „Ik houd ervan in een gesprek even te versnellen, dan weer te vertragen, af en toe een zijweg in te slaan.” Dat kan volgens hem niet als je met zijn tweeën presenteert. „Dan moet je vooraf een plan maken en je eraan houden. Terwijl ik juist het liefst geen plan maak.”

Als hij gevraagd zou worden om een vast onderdeel te worden van het Op1-team, zou hij het aanbod daarom waarschijnlijk afwijzen. „Ik twijfel erg of ik het zou moeten doen als ze me voor vast zouden vragen. Maar ik houd het ook open als ik het verkeerd zie.”

Allush won in 2019 nog de Sonja Barend Award voor zijn interview met voormalig commandant der strijdkrachten Peter van Uhm. Dat is een jaarlijkse vakprijs voor het beste televisie-interview.