Nieuws/Entertainment
1755027
Entertainment

Henk Schiffmacher met spoed naar ziekenhuis

Henk Schiffmacher

Henk Schiffmacher

Henk Schiffmacher is maandag met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Dat laat zijn management dinsdag weten naar aanleiding van een bericht van zijn vrouw Louise.

Henk Schiffmacher

Henk Schiffmacher

De opname, op last van zijn cardioloog, komt enige tijd nadat de roemruchte tatoeërder liet weten zijn levensstijl radicaal om te gooien. De komende vijf dagen wordt Schiffmacher verder onderzocht, terwijl hij ondertussen voortdurend wordt gemonitord. Naar omstandigheden gaat het echter goed met hem, laat zijn vrouw Louise weten.

Op Instagram deelt ze een foto van haar Henk in het ziekenhuisbed. „Het zal de tijd van jaar zijn”, schrijft ze erbij. „Hij is in goede handen. Vermoedelijk mag hij volgende week naar huis.” En ze wenst haar darling een spoedig herstel toe.

Vorig jaar mei werd Schiffmacher nog in Philadelphia opgenomen in het ziekenhuis vanwege ademhalingsproblemen en vermoeidheid. Toen schreven de artsen hem naast medicijnen om het vocht achter zijn longen weg te halen, ook een dieet voor waarmee hij minstens vijftien kilo moest afvallen, en rust. „Het goede nieuws is dat hij sterk is en beter wordt. Het slechte nieuws is dat hij het rustig aan moet doen, naar mij moet luisteren en op dieet moet”, schreef Louise daar toen schertsend over.

Sindsdien is hij blijven worstelen met zijn gezondheid en speelden ook zijn hartproblemen regelmatig op.

De komende vijf voorstellingen van zijn theatertournee Schiffmacher Vertelt zijn afgelast. Deze worden binnenkort ingehaald.