Nieuws/Entertainment
1757216
Entertainment

Man stal gouden beeldje van winnares Frances McDormand

Oscardief mogelijk drie jaar achter tralies

De officier van justitie in Los Angeles heeft de 47-jarige man aangeklaagd die zondag na de uitreiking van de Oscars het beeldje van winnares Frances McDormand ontvreemdde. Hij wordt verdacht van huisvredebreuk en diefstal. De man kan drie jaar celstraf krijgen, aldus Page Six.

Tijdens een feest na de Oscaruitreiking werd het gouden beeldje van de kersverse winnares gestolen. Hoewel de actrice er geen zaak van wilde maken, is de verdachte van de roof later toch gearresteerd.

Getuigen zagen een onbekende man de Oscar grijpen en ermee aan de haal gaan. De man wist met het beeldje het gebouw te ontvluchten. De actrice brak in tranen uit toen ze in de gaten kreeg dat ze was bestolen.

Oplettende fotograaf

Het incident liep goed af. Een oplettende fotograaf bij de uitgang zag de dief en wist hem te overtuigen het beeldje terug te geven. McDormand wilde geen aanklacht indienen tegen de dief en beval hem „te laten gaan.” Later werd bekend dat de verdachte man toch door de politie van Los Angeles is gearresteerd.

De zestigjarige actrice kreeg een Academy Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in het misdaaddrama Three Billboards outside Ebbing, Missouri. Zij speelt een moeder die op onconventionele wijze aandacht vraagt voor de onopgeloste moord op haar dochter. Twintig jaar geleden won McDormand de prijs al eens voor haar rol in de thriller Fargo.