Nieuws/Entertainment
1757787
Entertainment

Entertainer ’intens blij’ met succes omstreden levensverhaal

Biografie Gordon op 1

Gordon

Gordon

Het was eigenlijk al te verwachten, maar Gordon: Biografie van een entertainer is officieel het populairste boek van het moment. Het omstreden levensverhaal is op 1 binnengekomen in de CPNB Bestseller 60. Volgens uitgever Lebowski heeft het boek over het leven van de presentator een straatlengte voorsprong op de nummer 2, De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen.

Gordon

Gordon

Gordon, die vrijdag met auteur Marcel Langedijk te zien zal zijn op het traditionele Boekenbal, laat in een reactie aan deze krant weten „intens blij te zijn” met het nieuws.

Datzelfde geldt voor uitgever Lebowski: „We zijn buitengewoon aangenaam verrast door de massale toeloop op het boek. Dat de biografie zou aanslaan, voelden we al aan bij de middernachtelijke presentatie in Amsterdam-Noord, toen er een rij stond van de boekhandel tot aan de FEBO. Het boek verkoopt van Groningen tot Maastricht, en iedereen heeft het erover: van Privé tot NRC Handelsblad, en van Youp tot Voetbal Inside”, aldus Oscar van Gelderen tegen De Telegraaf.

Verwijten

De voormalig zanger wilde zijn levensverhaal, dat is opgetekend door Langedijk, vertellen omdat hij dit jaar vijftig wordt en hij „de tweede helft van zijn leven” met een goed gevoel wil ingaan. Dat niet iedereen blij zal zijn met de openbaringen in het boek, hoort volgens Gordon nu eenmaal bij een biografie, „Het is onderdeel van mijn leven geweest. Het is niet anders. Ik heb het opgeschreven en voor sommige mensen is dat minder leuk. Dat spijt me oprecht, maar ik heb het willen vertellen.”

In zijn biografie wordt bijna niemand door de entertainer gespaard. Zo ook niet Gerard Joling, met wie Gordon verschillende succesvolle tv-programma’s maakte. „Ik weet hier en daar echt niet wat ik léés”, liet de zanger vorige week aantekenen op de Privé-pagina in De Telegraaf. „Zoveel verdraaiingen, zoveel verwijten aan mijn adres waar ik me helemaal niet in herken. Ik kan alleen maar zeggen: ’Waarom doe je dit, Gordon? Wie doe je hier nou een plezier mee, behalve je bankrekening?’ Ik kan alleen maar hopen dat zijn boekje beter gaat verkopen dan zijn platen. Ja, zo ben ik dan ook wel weer...”