Nieuws/Entertainment
1757878
Entertainment

Kim-Lian opgelucht na eerste kijkcijfers Stelletje Pottenbakkers

Kim-Lian van der Meij

Kim-Lian van der Meij

Kim-Lian van der Meij is tevreden met de kijkcijfers van de eerste aflevering van haar nieuwe programma Stelletje pottenbakkers. Naar de uitzending keken zondagavond 692.000 kijkers. „Ik was wel heel erg blij en vooral opgelucht”, reageerde Kim-Lian woensdag in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10.

Kim-Lian van der Meij

Kim-Lian van der Meij

„Leuk dat zoveel mensen hebben gekeken en nieuwsgierig waren”, vervolgde de presentatrice. Ze hoopt dat de kijkers zondag weer inschakelen. „Want dat is altijd veel spannender. De eerste wordt bekeken door mensen die er iets over gehoord hebben en nieuwsgierig zijn, maar dan hoop ik dat we ze ervan hebben kunnen overtuigen dat het een heel leuk, gezellig en creatief programma is en dat ze weer gaan kijken.”

Voor het eerst voelde het oordeel van de kijker ook als iets heel persoonlijks, zei Kim-Lian. „Dit was wel spannender dan normaal omdat ik het programma mede bedacht heb. Dus ik ben er veel meer bij betrokken. Normaal is het een programma-idee van John de Mol zelf of van een andere producent, en dan ben je alleen de presentatrice. Dat is dan ook al spannend genoeg, maar dit was extra erg ja.”

In Stelletje pottenbakkers gaat wekelijks een groep BN’ers aan de slag met klei. Onder meer Patricia Paay, Wolter Kroes en Roy Donders proberen iets moois te boetseren.