Nieuws/Entertainment
1760916643
Entertainment

’Marvel-films zijn als hamburgers’

Ken Loach

Ken Loach

De lijst met regisseurs die kritiek hebben op de superheldenfilms van Marvel wordt langer en langer. Sinds maandagavond staat ook de naam van de Britse regisseur Ken Loach op de lijst. Hij vindt de films saai en vergelijkt ze zelfs met hamburgers.

Ken Loach

Ken Loach

„Ze worden als goederen geproduceerd, het zijn net hamburgers”, zegt de 83-jarige regisseur tegen Sky News. „Het gaat niet om de communicatie (met het publiek) en het delen van onze verbeelding. Het gaat om goederenproductie en dat grote bedrijven winst kunnen maken, het is een cynische bedoeling. Het heeft niets te maken met de kunst van cinema”, aldus Loach.

Eerder al uitten andere regisseurs als Martin Scorsese en Francis Ford Coppola stevige kritiek op de films van Marvel. Zij noemden het genre onder meer ’geen cinema’ en ’afschuwelijk’. Tegengeluid was er ook vanuit het Marvel-kamp zelf. Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn en Thor-actrice Natalie Portman stellen dat er ruimte is voor meerdere soorten cinema en dat het oké is dat niet iedereen alles kan waarderen.