Nieuws/Entertainment
1761689
Entertainment

Noortje Herlaar speelt hoofdrol in serie Lois

Noortje Herlaar speelt de hoofdrol in de nieuwe tv-serie Lois van AVROTROS. Woensdag zijn in de opnames begonnen in Alkmaar, vertelt de actrice in een video die de omroep verspreidde op sociale media. Andere rollen zijn er voor Nora El Koussour, Raymond Thiry , Kay Greidanus en Bart Klever.

De thrillerserie is gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van schrijfster Simone van der Vlugt over rechercheur Lois Elzinga. Lois wordt een driedelige reeks die in het najaar van 2018 op NPO 1 te zien is. Elke aflevering is gebaseerd op één van de delen uit deze trilogie.

De succesvolle boeken Aan niemand vertellen (2012), Morgen ben ik weer thuis (2013) en Vraag niet waarom (2014) vormen de basis van de serie. Lois wordt geregisseerd door Lourens Blok (Vechtershart, Nieuwe Buren) en is geschreven door Thomas van der Ree (Smeris, Riphagen). De serie is met negentig minuten speeltijd per aflevering uniek in de Nederlandse dramawereld, stellen de makers. In het buitenland heeft dit format zich al vaker bewezen met grote successen als BBC-series Sherlock Holmes en Wallander.