Nieuws/Entertainment
1763086
Entertainment

Huub van der Lubbe verklapt geheim achter succes ’sentimentele’ liedjes

Huub van der Lubbe

Huub van der Lubbe

Zanger Huub van der Lubbe adviseert tekstschrijvers ’de juiste momenten te kiezen en benutten’ om dramatische liedjes op papier te zetten. Dat vertelde hij in een interview in het programma Met het Oog op morgen.

Huub van der Lubbe

Huub van der Lubbe

Zo bekende Van der Lubbe, die eerder deze week de Lennaert Nijgh-prijs ontving, dat hij het dramatische nummer Bloedend Hart bedacht toen zijn vriendin een weekendje weg was. „Dat gaf mij de gelegenheid om in alle rust voor te stellen dat ze écht weg zou zijn”, vertelde de zanger van De Dijk. „Als je een tekst gaat schrijven als zulk verdriet daadwerkelijk speelt, wordt het vaak larmoyant en sentimenteel.” Toen zijn vriendin het nummer uiteindelijk hoorde, is het tweetal ’lekker uit eten gegaan’.

Het nummer Bloedend Hart, over een man die achterblijft na een verbroken relatie, verscheen in 1982, maar werd toen geen hit. De Dijk brak pas jaren later door met het nummer Mag het licht uit. Bloedend Hart werd begin jaren negentig nogmaals uitgebracht als live-versie en werd toen wel een hit. Het lied staat al jaren hoog in de Top 2000.