1763890
Entertainment

Levert dit haar dan de zo felbegeerde tv-klus op?

Patty Brard: 7 kilo kwijt in 8 dagen!

Patty Brard heeft inmiddels ook inwendig een band om haar maag

Patty Brard heeft inmiddels ook inwendig een band om haar maag

Patty Brard heeft een maagverkleining ondergaan. Dat heeft Diana Gabriels, die bemiddelt in cosmetische ingrepen, bekendgemaakt. Met de drastische ingreep verloor de presentatrice in slechts een week tijd maar liefst 7 kilo.

Patty Brard heeft inmiddels ook inwendig een band om haar maag

Patty Brard heeft inmiddels ook inwendig een band om haar maag

De tv-diva worstelt al jaren met haar gewicht. Diëten, sapkuren, dieetpillen; afvallen deed ze wel, maar nooit voor lange tijd. Eerder gaf ze al eens aan zich er daarom bij neer te leggen nooit meer een maatje 36 aan te kunnen en nooit weer op dieet te gaan.

Misschien zijn het de afwijzingen bij tv die de bijna 63-jarige Patty deden besluiten nu drastischere maatregelen te nemen. Vorig jaar werd ze afgewezen voor het tv-programma 5 Uur Live! en dat terwijl ze nog maar net over de vernedering heen was van het jaar daarvoor, toen ze keihard te horen kreeg dat men haar niet meer ’fris en fruitig’ genoeg vond voor het presenteren van Hart in Aktie. Zij stelde toen dat in de tv-wereld ’maat 36 belangrijker blijkt dan ervaring en bagage’.

’Patty Wie!?’

En hoewel ze na die diepe belediging ook liet weten geen vast tv-contract meer te willen, was ze nog zeker wel van plan een paar keer per jaar op tv te verschijnen. „Patty Wie!? kunnen we niet hebben.” Dus ook al had ze zich inmiddels heerlijk teruggetrokken met haar man Antoine op Ibiza, ’in Nederland zichtbaar blijven’ was haar motto.

Dat lukte haar vrij recentelijk met een carnavalskraker met Roy Donders; daarmee creëerde ze wat aandacht van de pers. Maar echt op de buis was ze later dat jaar alleen als gast in het tv-programma Oh Oh, wat een jaar - een programma waar ze haar vakmanschap, ervaring en bagage niet eens per se voor nodig had. En misschien veelzeggend genoeg ook het tv-programma waarin haar voormalige tv-collega Henny Huisman nog eenmaal kon rekenen op de eens zo vanzelfsprekende aandacht van de kijker. (En daar zichtbaar met volle teugen van genoot.)

7 kilo

Met de drastische maagverkleining wist Patty met haar lengte van 1.73 een gewicht te bereiken van 88 kilo, terwijl ze nog maar een ruime week geleden 95 kilo woog. En dat is nog maar een begin. Zou dan nu met het afnemen van haar gewicht haar hoop op een goede tv-klus weer toenemen?