Nieuws/Entertainment

Black Panther nadert miljard dollar

Chadwick Boseman

Chadwick Boseman

EPA

Black Panther blijft wereldwijd records breken. De actiefilm van Marvel heeft in drie weken tijd wereldwijd 922 miljoen dollar opgebracht, aldus zakenblad Forbes.

Chadwick Boseman

Chadwick Boseman

EPA

De film is inmiddels in de VS de top 10 van meest succesvolle titels ooit binnengedrongen. In de VS staat The Avengers nog boven Black Panther als best presterende actieheldenfilm ooit; in Nederland werd deze eerder deze week al gepasseerd. Black Panther bracht binnen drie weken 5,47 miljoen euro op.

De film staat vrijwel helemaal los van de andere Marvel-titels en vertelt over T’Challa (Chadwick Boseman), die na de dood van zijn vader terugkeert naar het Afrikaanse land Wakanda om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Een oude vijand stelt echter ook recht te hebben op de troon, een claim waarmee het voortbestaan van de wereld in gevaar dreigt te komen.

De superheldenfilm is gemaakt door de jonge regisseur Ryan Coogler, die eerder veelgeprezen drama’s als Fruitvale Station en Creed afleverde. De hoofdrollen naast Boseman worden vertolkt door Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Angela Bassett, Andy Serkis en Martin Freeman.

Bekijk meer van