Nieuws/Entertainment

Koningsdagconcert in teken van Leonard Bernstein

AP

Het traditionele Koningsdagconcert, dat jaarlijks plaatsheeft in aanloop naar Koningsdag, staat dit jaar in het teken van de muziek van de Amerikaanse componist en dirigent Leonard Bernstein. Hij werd een eeuw geleden geboren, iets wat wereldwijd wordt gememoreerd.

AP

Het concert heeft deze keer plaats op 9 april in Groningen. Deze editie wordt uitgevoerd door het Noord Nederlands Orkest, studenten van het Prins Claus Conservatorium, dansgezelschap Guy en Roni, sopraan Lenneke Ruiten en de Engelse pianist en dirigent Wayne Marshall. Er zal ook muziek te beluisteren zijn van Michael Jackson, John Adams, Dick Dale en Alberto Iglesias. Er is daarnaast een stevig Gronings tintje: Erwin de Vries zingt liederen van wijlen de Groningse zanger Ede Staal (1941-1986).

De koning en de koningin, prinses Beatrix en prins Constantijn zijn aanwezig bij het Koningsdagconcert in De Oosterpoort, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Het concert wordt uitgezonden op vrijdagavond 27 april, de verjaardag van de koning, via NPO 2.