1766649
Entertainment

’Gordon past passage aan op verzoek van zus’

De derde druk van de biografie van Gordon wordt volgens zijn zus Lydia Heuckeroth aangepast. Ze doelt op de passage waarin Gordon beweert dat het hele gezin slachtoffer van seksueel misbruik zou zijn geweest. Dat is volgens haar een pertinente leugen.

Een woordvoerder van Uitgeverij Overamstel doet inhoudelijk geen uitspraken over de aanpassingen. Wel laat hij donderdag aan BuzzE weten: „Wij hebben uiteraard kennisgenomen van het feit dat mevrouw Heuckeroth moeite had met enkele passages in het boek van Gordon, hebben dat serieus genomen en zijn daarover in contact gegaan met de advocaat van mevrouw Heuckeroth. Verder kunnen we er helaas geen uitspraken over doen.”

Aan Shownieuws zegt Lydia dat de omstreden passage wordt aangepast. In de derde druk verschijnt volgens haar ook niet langer een familiefoto van het gezin. Die foto had Gordon zonder toestemming van zijn familie gebruikt. Lydia Heuckeroth dreigde eerder met een kort geding omdat het boek Gordon: biografie van een entertainer volgens haar onwaarheden bevat. Gordon schrijft onder meer dat hij in zijn jeugd is misbruikt en dat hij vermoedt dat zijn broer en zussen ook het slachtoffer van dat misbruik waren. Naast Lydia ontkende ook broer Johnny dat deze week met klem.

De advocaat van Lydia laat aan Shownieuws weten dat het kort geding van de baan is. „Onze overige eisen zullen we in een bodemprocedure aanhangig maken en hoeven niet in een spoedprocedure (kort geding)”, stelt de raadsman.