1767084
Entertainment

David Chase maakt film over The Sopranos

Ruim tien jaar na de laatste aflevering van de Emmy-winnende maffiaserie The Sopranos zijn er plannen voor een bioscoopfilm over de Italiaans-Amerikaanse maffia in New Jersey. De werktitel van het script luidt The Many Saints of Newark, meldt Deadline.

Het betreft een zogeheten prequel, dat is een film die de voorgeschiedenis van de verhaallijn in de dramaserie behandelt. De film speelt zich af in de tijd van de Newark-rellen in de jaren zestig. Dat was een tijd waarin de Afro-Amerikanen en de Italianen van Newark elkaar in de haren vlogen. Dit werd de gangsters in beide groepen fataal.

Een van de schrijvers van de film is Lawrence Konner, die ook aan The Sopranos meeschreef. Ook maker David Chase is bij de productie betrokken, als producent en co-auteur. Ook zal hij worden betrokken bij het selecteren van een regisseur.

De tv-serie The Sopranos telde zes seizoenen en liep van 1999 tot 2007. De serie won 21 Primetime Emmy Awards en vijf Golden Globe Awards voor de eerste twee seizoenen. Hoofdrolspeler James Gandolfini overleed in 2013. Acteur Frank Vincent overleed vorig jaar. Andere hoofdrollen waren er voor Edie Falco, Steven Van Zandt, Jamie‑Lynn Sigler, Lorraine Bracco, Michael Imperioli, Dominic Chianese, Steve Schirripa en Tony Sirico.