1767247
Entertainment

Prinses Eugenie debuteert op Instagram

De Britse prinses Eugenie is sinds donderdag actief op Instagram. Haar vader, prins Andrew, maakte het nieuwtje bekend op Twitter.

De 27-jarige prinses werd op twaalfjarige leeftijd geopereerd aan scoliose, een rugaandoening. Daarover vertelt ze in haar eerste videobijdrage op Instagram. „Ik kreeg twee metalen staafjes van 30 centimeter in mijn rug. Het had invloed kunnen hebben op mijn leven. Het had me ervan kunnen weerhouden de dingen te doen waar ik van hou”, zei ze op het podium van We Day, een beweging van jongeren die de wereld willen veranderen.

In de video deelt ze het podium met haar zus prinses Beatrice. „Je moedigde me aan om niet bij de pakken neer te zitten en niet op te geven. Om onbevreesd te leven”, zegt Eugenie tegen haar zus. „Tegenwoordig mag ik gelukkig andere jonge vrouwen ondersteunen die hetzelfde doormaken. Om hun te zeggen dat ze de diagnose niet moeten laten winnen. Geef nooit op.”

Eugenie is beschermvrouw van het Royal National Orthopaedic Hospital. Het ziekenhuis behandelt veel patiënten met scoliose. Eugenie koos bewust voor Internationale Vrouwendag om haar eigen Instagram-account te beginnen. „Ik hoop dit platform te gebruiken om doelen, passies en mensen die me na aan het hart liggen te delen”, schrijft ze in het videobijschrift.