Nieuws/Entertainment
1767887
Entertainment

Kijkcijfers Peter R. de Vries bijna gehalveerd

Peter R. de Vries

Peter R. de Vries

De Raadkamer lijkt na slechts twee afleveringen al af te stevenen op een fikse tegenvaller voor Peter R. de Vries. De aftrap van de reeks trok vorige week 548.000 kijkers; de tweede aflevering van het SBS6-programma wist donderdagavond nog maar 323.000 kijkers te bekoren.

Peter R. de Vries

Peter R. de Vries

Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Peter, die met zijn veelbesproken documentaire over de verdwijningszaak van Natalee Holloway SBS in 2008 aan 7 miljoen kijkers hielp, noemde De Raadkamer van tevoren ’een Voetbal Inside voor misdaadzaken’. Hij stelde in een interview met NU.nl blij te zijn eindelijk genoeg ruimte te krijgen om zijn hele verhaal te kunnen doen. De misdaadverslaggever, die vrijwel wekelijks te zien is in programma's als DWDD, RTL Boulevard, RTL Late Night en Pauw, zou die ruimte niet krijgen van talkshows.

Ook andere grote namen leken donderdag minder kijkers te trekken dan normaal. Met de 621.000 kijkers voor De Gezondheidstest van Wendy van Dijk viel RTL4 buiten de top tien. Dat geldt ook voor de Beste Kijkers, met Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge, die 4000 mensen meer wist te bekoren.