Nieuws/Entertainment
177075
Entertainment

Nicole Kidman acteert nog alsof ze 21 is

Nicole Kidman is nog steeds zo gretig en gepassioneerd over acteren als ze was toen ze aan haar carrière begon. Dat stelde de Hollywood-ster maandag op het festival van Cannes, voorafgaand aan de wereldpremière van haar nieuwe film The Killing of a Sacred Deer. Zij speelt de moeder van een gezin waarin zich plotseling een tienerjongen opdringt.

De film werd gemaakt door de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos. “Ik wil graag openstaan voor makers met een eigen geluid, voor mensen die nieuwe dingen proberen, voor projecten waar ik in geloof”, legt de actrice uit uit. “Ik probeer in dat opzicht nog te acteren alsof ik 21 jaar ben en nog aan het begin van mijn carrière sta.”

Sacreed Deer wordt gaandeweg steeds gewelddadiger en wreder. “Als mens heb ik uiteraard een moreel kompas, wat ik voel en vind, wat ik doe of niet doe. Maar als je jezelf overgeeft aan een regisseur, dan weet je dat je soms voor het blok gezet kan worden.”

Advies

Bovendien kon ze in de grimmige komedie werken met jonge acteurs, iets dat ze graag doet. “Ik heb de afgelopen dertig jaar geprobeerd mijn weg in dit vak te vinden en ben blij als ik jonge collega’s met advies of raad iets verder kan helpen. Mijn beste tip is om jezelf te vinden, probeer vooral geen andere mensen te imiteren. En vind de juiste mentors die jou kunnen beschermen of af en toe in de juiste richting kunnen duwen.”

Ondertussen houdt Kidman ook nog een gezin draaiende met zanger Keith Urban. “Af en toe maak ik een film die onze dochters kunnen zien, zoals Paddington”, lacht de actrice. “Al waren ze wel geschokt dat ik de schurk was. Maar verder houden we ons creatieve leven en ons gezinsleven heel bewust gescheiden. Sowieso zijn de meeste films die ik maak niet geschikt voor kinderen: thuis ben ik vooral een moeder en een echtgenote.”