Entertainment/Cultuur
177161148
Cultuur

Doorloop tweede halve finale Eurovisie Songfestival verloopt niet vlekkeloos

De Zweedse zangeres Cornelia Jakobs.

De Zweedse zangeres Cornelia Jakobs.

De eerste doorloop van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Turijn is woensdag niet helemaal vlekkeloos verlopen. Het tweede deel van de show werd gekenmerkt door verschillende technische mankementen waardoor uiteindelijk vijf acts hun liedje nog een keer mochten zingen.

De Zweedse zangeres Cornelia Jakobs.

De Zweedse zangeres Cornelia Jakobs.

Dat het niet goed liep, werd voor het eerst duidelijk toen de Belgische zanger Jérémie Makiese na afloop liet horen dat hij niet tevreden was. Even later werd de show bij Zweden helemaal stilgelegd en moest er tot tweemaal toe naar presentator Alessandro Cattelan in de green room worden geschakeld.

De Zweedse zangeres Cornelia Jakobs had vorige week ook al pech toen het bij haar eerste repetities helemaal misging met haar oortjes, microfoon en beeldvoering. Catellan verklaarde aan het einde van de show dat er nu ook problemen waren met de oortjes en dat daarom een aantal landen opnieuw mochten. Roemenië, Polen, Montenegro, België en Tsjechië beklommen nog een keer het podium. Zweden liet een herkansing liggen.