Nieuws/Entertainment
1771924314
Entertainment

Ook derde verzoek R. Kelly voor vrijlating afgewezen

Een rechter in Chicago heeft ook het derde verzoek van r&b-zanger R. Kelly voor tijdelijke vrijlating uit gevangenschap afgewezen. De zanger had dat gevraagd uit angst om in de gevangenis in Chicago besmet te raken met het coronavirus.

Kelly stelde in plaats van de cel huisarrest met enkelband en het betalen van een borgsom voor, maar zijn verzoek werd opnieuw niet gehonoreerd. Opmerkelijk genoeg werd wel een andere gevangene, een lid van een beruchte straatbende in Chicago, overgeplaatst naar huisarrest. Hij zou een te groot gezondheidsrisico voor medegevangenen in de overbevolkte gevangenis zijn.

Eerdere verzoeken van R.Kelly werden afgewezen, omdat toen nog niemand in die gevangenis met het coronavirus was besmet. Inmiddels is ook in de federale gevangenis van Chicago het virus uitgebroken en zouden zo’n 500 gedetineerden besmet zijn.

De zanger zit in voorarrest nadat hij is aangeklaagd voor afpersing, seksueel misbruik en bezit van kinderporno. Zijn zaak zou aanvankelijk in juli dienen, maar is vanwege het coronavirus uitgesteld tot september.