Nieuws/Entertainment
1773936
Entertainment

Zinderende ontknoping in Vondelpark

De Mol is bekend!

AMSTERDAM - UPDATE - Jan Versteegh is de Mol van 2018. De charismatische presentator heeft afgelopen weken zijn medekandidaten op slinkse wijze gesaboteerd. Dat werd zojuist bekendgemaakt. Ruben Hein is de kandidaat die de mol heeft weten te ontmaskeren en is daarmee de winnaar van dit seizoen. Het ontmaskeren van de Mol levert Ruben Hein €17.750 euro op.

„Mol zijn is fan-tas-tisch”, vertelt Versteegh vlak na de ontknoping. „Oh, ik krijg een sms’je. Mijn moeder, die zal wel boos zijn”, lacht Jan, die meteen terugblikte op het seizoen. „Hoe verder ik ging, dacht ik: hebben ze het nu nog niet door?”

Olcay Gulsen zei nog tegen Jan dat het ’slecht gecast’ was. „Dan is Jan, degene die ik het meeste vertrouwde, nog de Mol ook. Ik ga nooit meer beweren dat ik mensenkennis heb! Nog steeds goede vrienden? Nou, ik ga er een nachtje over slapen”, aldus Gulsen met een knipoog.

Taeke’s baby

Ondertussen vertelt Taeke Taekema, achter de schermen voor aanvang van de ontknoping, over zijn pasgeboren WIDM-baby tegenover deze krant. „Het is ongelofelijk. Je kijkt er al tweeënhalve dag naar. Je denkt: hoe kan dat nu uit je buik komen? Het is echt het mooiste.”

Het programma is razendpopulair en houdt al jaren een grote groep kijkers aan de buis gekluisterd. Jan heeft tijdens de afgelopen weken flink gemold. Zo belde hij in Kiev vlak voor het verstrijken van de tijd nog even met Art om nóg eens geld uit de pot te halen.

’Wat?!’

Presentator Art Rooijakkers noemde Versteegh ’de fanatiekste Mol-kandidaat in jaren’. „Ik kan niet tegen m’n verlies”, geeft Versteegh toe. „Maar ik moest zorgen dat er verloren werd. Ik dacht: je moet gewoon doen alsof je kandidaat bent. Bloedfanatiek als altijd. Maar wel, af en toe, zorgen dat er op mysterieuze wijze iets fout gaat.”

Liefhebbers van het programma uitten hun bewondering voor de acteerprestaties van De Mol op twitter. „Kanonne!! Wat een goede mol was Jan Versteegh”, zegt Marieke. „Wat?? Jan de mol? Kan niet!”, twittert Arno Lucas. „Top! Gefeliciteerd ook Ruben!”, aldus Olaf.

Verslaggever Patricia Cortie geeft updates vanuit het Vondelpark, waar zich honderden ’molloten’ hebben verzameld: