Nieuws/Entertainment
1777560571
Entertainment

Sterren reageren op overlijden talkshowhost

Bill Cosby: ’King stond nog voor ethiek en integriteit’

Sterren reageren zaterdag bedroefd op het nieuws dat Larry King is overleden. Op sociale media wordt de Amerikaanse talkshowhost (87) bedankt en vooral geprezen voor zijn vele interviews. „Hij zei dat kijken naar mijn show voelde alsof je schoonmoeder in je nieuwe Bentley van een klif rijdt.”

„Ik vond het format van zijn luchtige CNN-show en zijn prachtige stem geweldig”, schrijft presentator Andy Cohen over het praatprogramma dat King ruim 25 jaar presenteerde.

De Britse druktemaker Piers Morgan, die King opvolgde bij CNN, noemt de interviewer een ’held’, ook al hadden de twee onenigheid. „Hij zei dat kijken naar mijn show voelde alsof je schoonmoeder in je nieuwe Bentley van een klif rijdt (hij is acht keer getrouwd dus een expert op het gebied van schoonmoeders). Maar hij was een briljante presentator en een meesterlijke tv-interviewer.”

Bill Cosby

Veel sterren noemen King een legende om zijn interviewstijl. „Je begreep de menselijke sterktes en zwaktes even goed en dat is niet eenvoudig. Er was niemand zoals jij en je zult gemist worden”, schrijft Star Trek-acteur George Takei.

„Een van de weinige talkshowhosts die je liet praten”, vindt actrice Kirstie Alley.

Ook Bill Cosby is het daarmee eens. De acteur, die een straf uitzit vanwege het seksueel misbruik van Andrea Constand, laat – blijkbaar vanuit de gevangenis – weten: „Je bevatte ingrediënten die niet meer bestaan in de journalistiek: ethiek en integriteit.”

Jongeman uit Brooklyn

Ook CNN heeft veel aan Larry King te danken. Dat zegt zenderbaas Jeff Zucker in een reactie tegen Amerikaanse media op het overlijden van de presentator. „We rouwen om onze collega Larry King. De strijdlustige jongeman uit Brooklyn schreef in zijn radio- en televisiecarrière geschiedenis”, zegt Zucker.

De zenderbaas noemt Kings nieuwsgierigheid een van zijn talenten en spreekt ook vol lof over zijn vrijgevigheid. „We zijn trots op de 25 jaar die hij bij CNN heeft doorgebracht. Zijn interviews met nieuwsmakers hebben de zender echt wereldwijd op de kaart gezet. Namens onze CNN-familie laat ik Larry’s familie weten dat ze in onze gedachten en gebeden zijn en beloven we dat we zijn nieuwsgierigheid naar de wereld zullen voortzetten in ons werk.”

King overleed zaterdagochtend in het ziekenhuis. De presentator werd begin deze maand opgenomen omdat hij besmet was met het coronavirus.