Nieuws/Entertainment
1780879388
Entertainment

Opnieuw veel gedoe om nieuwe film Sia

Sia

Sia

Verschillende organisaties die zich inzetten voor mensen met autisme hebben kritiek geuit op de aankomende film van zangeres en songrwiter Sia. Ze zijn in aanloop naar grote filmprijsuitreikingen van plan sterren te vragen deze shows te boycotten als Music daar wordt geëerd, meldt The New York Post.

Sia

Sia

De film, die eerder al kritiek kreeg omdat de hoofdrol van een autistisch meisje niet door een autistische actrice wordt gespeeld, verschijnt volgende maand en zou daarom dus nog in aanmerking kunnen komen voor een nominatie voor een filmprijs.

Organisaties als de National Autism Association roepen acteurs en actrices nu op om bijvoorbeeld niet naar de Golden Globes of Oscars te gaan als Music wordt genomineerd. „Het plan is ook om eventuele andere genomineerden op te roepen een deelname te weigeren”, vertelt een ingewijde.

Teleurgesteld

Music gaat over de relatie tussen een verslaafde drugsdealer, gespeeld door Kate Hudson, en haar autistische halfzusje, gespeeld door Maddie Ziegler. Nadat de trailer vorig jaar verscheen, kreeg Sia veel kritiek over zich heen op social media.

De zangeres beet destijds al hard van zich af. „Ik heb geprobeerd om met een autistisch jong meisje te werken maar zij vond het vervelend en stressvol”, verdedigde de zangeres zichzelf. „Ik heb drie jaar research gedaan, ik ben teleurgesteld. Waarom kijken jullie niet eerst mijn film voordat jullie oordelen?

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd