Nieuws/Entertainment
1782289350
Entertainment

Catherine en Sophie van Wessex bellen wereldwijd met verpleegsters

Catherine en Sophie van Wessex

Catherine en Sophie van Wessex

Catherine en Sophie van Wessex hebben deze week hun krachten gebundeld voor een aantal telefoontjes naar verpleegsters door de hele Gemenebest. Ze bedanken hun via die weg voor hun harde werk tijdens de coronapandemie. Dat meldt het Britse magazine Hello!.

Catherine en Sophie van Wessex

Catherine en Sophie van Wessex

Hun gebaar is ter ere van Internationale Dag van de Verpleging, die elk jaar op 12 mei plaatsvindt, op de verjaardag van Florence Nightingale. De royals belden verpleegsters over de hele wereld, zoals in India, Australië, Malawi, Cyprus, Sierra Leone, de Bahama’s en hun thuisland Engeland.

De 38-jarige Catherine en de 55-jarige Sophie hebben beiden sterke banden met de medische wereld. Sophie is onder meer ambassadeur voor het Internationale Agentschap ter preventie van blindheid en heeft een hoge vertegenwoordigende functie binnen de verpleegafdeling van het leger, het Queen Alexandra’s Royal Army Nursing Corps.

Catherine is onder meer de beschermvrouw van het Evelina London kinderziekenhuis en van het koninklijke college van verloskundigen en gynaecologen. Vorig jaar deed Catherine ook nog twee dagen werkervaring op bij de kraamafdeling van het Kingston-ziekenhuis in Londen.

Queen Elizabeth

Koningin Elizabeth zet de zorgverleners via Twitter in het zonnetje. In het bijzonder spreekt ze haar lof uit voor de thuisverpleegkundigen in deze tijden van coronavirus. De Queen eert vooral hun flexibiliteit, omdat zorgverleners in deze hectische tijden soms opeens bij mensen thuis aan de slag moeten. Ook schrijft Elizabeth dat liefdadigheidsinstelling QNI een online Coronavirus Informatie Centrum heeft opgezet, dat verpleegkundigen informeert over het werken bij mensen thuis.

Koningin Elizabeth volgde haar moeder op als beschermvrouwe van QNI, de liefdadigheidsinstelling voor verpleegkundigen. The Queen Elizabeth The Queen Mother Award, vernoemd naar de moeder van de huidige koningin, wordt nog steeds overhandigd aan zorgverleners die iets bijzonders hebben gedaan binnen hun vakgebied.