Nieuws/Entertainment
1783076324
Entertainment

Vader is grootste inspiratiebron voor Dennis Weening

Dennis Weening mag dan weer geen Gouden Televizier-Ring hebben gewonnen, maar „het komt allemaal goed.” Dat beloofde de presentator vrijdag in Pauw.

Dennis zat woensdag ’met een dubbel gevoel’ bij het Gouden Televizier-Ring Gala. Expeditie Robinson was voor de vijfde keer genomineerd voor de prestigieuze publieksprijs, maar Dennis presenteert de survivalshow van RTL inmiddels niet meer. Hij moest tegen zijn zin plaatsmaken voor Kaj Gorgels. „Iedereen wist dat het voor mij een hele moeilijke avond zou worden. Maar ik wilde mezelf niet laten kennen en ben er gaan zitten.”

Vlak voordat bekend werd gemaakt dat de gouden ring naar Chateau Meiland ging, werd Dennis verrast met een filmpje van zijn ouders. Dat raakte de presentator, die met vochtige ogen zei trots te zijn op zijn vader Wim. Hij kreeg de afgelopen jaren te maken met kanker, een hartaanval, hartfalen en een herseninfarct. „We moeten afscheid van hem nemen, want hij zou niets meer kunnen”, vertelde Dennis vrijdag in Pauw. Wim belandde in een verzorgingstehuis, waar hij het totaal niet naar zijn zin had. „Dat was niet wat hij wilde, hij was een sterke vent die hield van aanpakken.”

Belangrijkere dingen

Een paar weken later, terwijl Dennis met zijn moeder op vakantie was, ontsnapte Wim uit het verzorgingstehuis. „En hij heeft zichzelf weer helemaal opgebouwd. Ik ben zo super trots op hem, als ik dat zie, dan breek ik”, verklaarde de presentator zijn tranen tijdens het gala. „Mijn vader is de sterkste vent die ik ken, mijn grootste inspiratie. Hij fietst weer, loopt weer, maar kan nog niet goed praten. Het is niet normaal. Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan een Televizier-Ring.”

Hoewel Dennis het ontzettend moeilijk had met zijn ontslag bij RTL, heeft ook hij de weg omhoog weer gevonden. „Ik heb net een programma opgenomen wat ik zelf het bedacht. Dat wordt binnenkort uitgezonden, maar ik mag nog niet zeggen waar. Het komt allemaal goed met mij. Ik heb een tof management en een mediabureau, het gaat allemaal goed met Dennis Weening.”