Nieuws/Entertainment
1783336
Entertainment

Man uit Lelystad voor de rechter om plasseksvideo Paay

Patricia Paay

Patricia Paay

Ruim een jaar nadat Patricia Paay aangifte deed tegen website GeenStijl voor het verspreiden van een plasseksvideo, moet nu ook een man uit Lelystad zich voor de rechter verantwoorden. De verdachte, die betrokken zou zijn bij het anonieme Twitter-account dat het filmpje deelde, wordt gezien als medeverdachte in een zaak die vorige maand door het Openbaar Ministerie tegen de website is aangespannen.

Patricia Paay

Patricia Paay

In februari vorig jaar verscheen op Twitter een video van Paay, waarop te zien is hoe de voormalige zangeres plasseks heeft met een onherkenbare man. GeenStijl publiceerde hierover vervolgens een topic, waarin het de video had ingesloten. Niet veel later sommeerde Paays advocaat Johan Langelaar de site om het filmpje te verwijderen, maar ondanks dat het topic inderdaad voor de gestelde deadline offline werd gehaald, ging de diva alsnog over tot een aangifte.

De verdachte uit Lelystad werd enkele maanden later, in juli vorig jaar, verhoord door de politie, omdat hij betrokken zou zijn bij het delen van de video. Het is vooralsnog niet bekend wat de man precies ten laste wordt gelegd en wanneer de rechtszaak plaatsvindt.