Nieuws/Entertainment
1783413
Entertainment

Saïda Maggé volgt Joost Karhof op bij Nieuwsuur

Saïda Maggé

Saïda Maggé

Saïda Maggé wordt een van de nieuwe gezichten van Nieuwsuur. Ze neemt de rol van de overleden Joost Karhof over als invalpresentator, zo heeft het NTR/NOS-programma bekendgemaakt.

Saïda Maggé

Saïda Maggé

Maggé werkt momenteel al bij de NTR als presentatrice bij het onderdeel De Bus in Nieuws en Co op NPO Radio 1. Daarvoor was ze lange tijd werkzaam bij AT5, waar ze jarenlang het AT5 Nieuws en verschillende talkshows presenteerde. „Met Saïda halen we een jong en groot presentatietalent binnen”, zegt Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje. „Ze is een uitstekend journaliste, kan goed interviewen en heeft bij AT5 al veel tv-kilometers gemaakt.”

Maggé zit halverwege mei voor het eerst aan de desk bij Nieuwsuur. Het actualiteitenprogramma is nog bezig met de vervanging van vaste anchor Twan Huys, die overstapt naar RTL.

De veelzijdige presentator Joost Karhof overleed in december vorig jaar plotseling, in een ambulance op weg naar het ziekenhuis. De precieze doodsoorzaak werd nooit bekend, al had Karhof zelf regelmatig aangegeven dat hij zich zorgen maakte over de gevolgen van zijn rookverslaving op zijn gezondheid.