Entertainment/Gossip
1787118672
Gossip

Dave Chappelle heeft gesproken met man die hem aanviel

Dave Chappelle

Dave Chappelle

Dave Chappelle heeft gesproken met de man die hem dinsdag aanviel tijdens een optreden in de Hollywood Bowl in Los Angeles. Volgens TMZ zegt Chappelle dat de man hem daarbij een korte verklaring heeft gegeven over het waarom van zijn daad.

Dave Chappelle

Dave Chappelle

Tijdens een besloten comedyavond in de Comedy Store in Los Angeles zou Chappelle donderdag in aanwezigheid van onder meer Kim Kardashian, Diddy, Jeff Ross en Chris Rock hebben gezegd dat hij de aanvaller na zijn daad kort gesproken heeft. Chappelle vertelde de zaal dat de 23-jarige Isaiah Lee hem aanviel omdat hij aandacht wilde voor zijn grootmoeder die uit de wijk waar zij woonde zou zijn verdreven.

Chappelle werd dinsdagavond lokale tijd uit het niets aangevallen op het podium van The Hollywood Bowl. Dader Isaiah Lee werd daarna per ambulance afgevoerd omdat hij bij de aanval zijn arm brak. Chappelle bleef bij de aanval ongedeerd.

Aanklachten

Tegen Lee liggen inmiddels vier aanklachten, voor het plegen van onrechtmatig fysiek contact, het bezit van een wapen met de intentie om een misdrijf te plegen, ongeautoriseerde toegang tot een podium tijdens een optreden en het plegen van een daad die voor vertraging tijdens de show zorgt en de performer onderbreekt tijdens zijn act.

Vrijdag werd bekend dat Lee zegt onschuldig te zijn. Ook is de borg om eerder vrij te komen vastgesteld op 30.000 dollar. Mocht hij die betalen, dan moet hij voorlopig 100 meter uit de buurt blijven van zowel Chappelle als The Hollywood Bowl.