Nieuws/Entertainment
1787661319
Entertainment

Halle Berry woedend op radio-dj na racistische opmerkingen

Halle Berry is in alle staten nadat bekend werd wat voor racistische uitspraken Rob Lederman, diskjockey bij de 97 Rock, afgelopen week deed en waarvoor hij inmiddels ook ontslagen is. De radio dj sprak zich uit over gekleurde vrouwen en liet onder meer weten ’welke gelaatskleur voor hem nog acceptabel zou zijn om geïnteresseerd in te zijn’. Berry reageerde vervolgens via sociale media.

Lederman zei dat hij een vrouw met de huidskleur van Serena Williams niet zou willen hebben, maar dat Halle Berry ’prima zou zijn’. „Ja, ik krijg waarschijnlijk een hoop shit over me heen als ik dit eerlijk zeg, maar Serena is een ’no-go’ voor mij. Halle Berry, ja. Maar zelfs Gayle King vind ik eigenlijk al te donker. Dat is gewoon hoe ik erover denk.”

Berry ontstak in woede en liet dat in niet mis te verstane woorden weten. „Walgelijk, ik heb er geen andere woorden voor. Het is ongelooflijk dat dit soort nonsens nog steeds uitgezonden worden en mensen daarvoor een platform krijgen. ALLE zwarte vrouwen zijn prachtig en zeer waardig, Rob Lederman. En rot nu maar lekker een eind op met je meninkjes”, aldus Halle.

In navolging van het radiostation waarvoor Lederman werkte, hebben ook andere organisaties hun handen van hem afgetrokken. Zo liet onder meer Pegula Sports and Entertainment weten: „Wij zijn als bedrijf ernstig tegen elke vorm van racisme en zijn dan ook zeer ontdaan door de uitspraken van de heer Lederman. Dit is onacceptabel, totaal ongepast en er is geen plek binnen ons bedrijf voor dergelijke zaken. Wij hebben dan ook besloten om hem te ontslaan als stadionspeaker bij onze evenementen.”