Nieuws/Entertainment
1789652
Entertainment

Vertolkers herdenken Stephen Hawking

Vele beroemdheden staan woensdag stil bij het overlijden van wetenschapper Stephen Hawking. Eddie Redmayne, die een Oscar won voor zijn rol als Hawking in de succesfilm The Theory of Everything, zegt in een statement aan Us Weekly dat er een „verbazingwekkend wetenschapper” is heengegaan. „Hij was de grappigste man die ik ooit heb ontmoet”, aldus de acteur die onder meer met Hawking bij de première van de film was in december 2014. „Mijn gedachten gaan uit naar zijn buitengewone familie.”

Benedict Cumberbatch, die de wetenschapper speelde in de BBC-televisiefilm Hawking, prijst zichzelf gelukkig dat hij „zo’n groot man” heeft gekend. Hij roemt Hawking om zijn werk en het toegankelijk maken ervan. „Ik zal onze Margarita’s missen maar ik zal er eentje op je drinken om je leven te vieren”, aldus de acteur tegen The Hollywood Reporter. „Je was en bent een ware inspiratie voor mij en voor miljoenen over de hele wereld.”

Op sociale media herdachten ook andere sterren als Sam Smith, Nancy Sinatra en Janelle Monáe Hawking. Zangeres Cher stond stil bij de lunch die ze ooit had met de wetenschapper en Katy Perry twitterde dat er een „zwart gat” in haar hart is onstaan.

Eerder brachten de acteurs van The Big Bang Theory ook al een eerbetoon aan Hawking. In de sitcom over een groep nerds was Hawking regelmatig onderwerp van gesprek.