Nieuws/Entertainment
1796712004
Entertainment

Cher zegt sorry voor ongepaste tweet over George Floyd

Cher heeft haar excuses aangeboden voor een bericht op Twitter waarin ze suggereerde dat ze de dood van George Floyd had kunnen voorkomen. De 74-jarige zangeres kwam erop terug toen veel volgers de tweet ongepast vonden.

Vrijdag schreef Cher dat ze met haar moeder heeft gesproken over het strafproces tegen de agent, die Floyd vorig jaar minutenlang tegen de grond drukte met fatale gevolgen. „Ik zei: mam, het klinkt misschien gek maar ik blijf maar denken dat ik misschien had kunnen helpen als ik daar was geweest”, aldus de zangeres in een inmiddels verwijderde tweet.

Cher snapt nu dat dat niet zo handig was. „Ik heb net met mijn vriendin Karen gebeld”, schrijft ze. „Ik heb haar verteld wat er is gebeurd en realiseerde mij dat je mensen kwaad kunt maken en ze pijn kunt doen door onwetend te zijn over of iets ongepast is. Ik weet dat mensen zich verontschuldigen als ze in de problemen zitten en het spijt me vreselijk als ik iemand in de Black Lives Matter-beweging van streek heb gemaakt.”

Floyd overleed vorig jaar mei toen hij hardhandig door de politie werd aangehouden. Zijn dood leidde wereldwijd tot een storm van verontwaardiging en leidde tot veel protesten van de Black Lives Matter-beweging.