Nieuws/Entertainment
1797224
Entertainment

’Madonna begrijpt dat mijn verhaal geen sprookje is’

Madonna

Madonna

Michaela DePrince is ’ongelooflijk vereerd’ dat Madonna haar levensverhaal gaat verfilmen. Dat stelt de danseres van het Nationale Ballet vrijdag in een korte reactie op het bericht dat eerder deze week via Amerikaanse media naar buiten kwam.

Madonna

Madonna

„Toen ik haar voor het eerst ontmoette, gaf ze mij zoveel kracht en inspiratie”, stelt DePrince. „Zij heeft de moed om er echt voor te zorgen dat ik mijn verhaal kan overbrengen. Ik wil dat mensen weten dat het geen sprookje is en zij is één van die mensen die dat echt begrijpt.” DePrince zal gedurende de ontwikkeling van de film bij het project betrokken blijven.

DePrince werd geboren in Sierra Leone en op vierjarige leeftijd geadopteerd door Amerikaanse ouders. Ze schreef samen met haar moeder een biografie over haar jonge jaren in het door oorlog verscheurde Afrikaanse land, haar latere jeugd waarin ze zich op een balletcarrière richtte en over de huidziekte Vitiligo waar ze aan lijdt.

Michaela DePrince

Michaela DePrince

Het boek Taking Flight: From War Orphan To Star Ballerina kwam uit in 2014. Michaela danst sinds 2013 voor Het Nationaal Ballet in Amsterdam. Madonna stelde eerder deze week dat het verhaal van de danseres ’een unieke mogelijkheid biedt om de situatie in Sierra Leona te bespreken en Michaela de stem te laten zijn van alle weeskinderen waar ze mee opgroeide’.

Het is de derde keer dat Madonna een film regisseert, na Filth And Wisdom uit 2008 en W.E. uit 2011.