Nieuws/Entertainment
1797674788
Entertainment

Carole Baskin: ’Joe Exotic hoort in een kooi’

Volgens Carole Baskin is het volledig terecht dat Joe Exotic geen pardon heeft gekregen van oud-president Donald Trump. Tegenover BuzzFeed verklaart de activiste: „Joe Maldonado-Passage bevindt zich precies waar hij hoort te zijn: in een kooi.”

De twee waren de belangrijkste figuren uit realityreeks Tiger King. De camera’s volgden daarin Joe Exotic, de artiestennaam van Maldonado-Passage, in de jaren waarin hij campagne voerde tegen Baskin. Beide runden dierenparken: Exotic een commerciële dierentuin en Baskin een opvang voor geredde dieren, al stelt haar rivaal dat zin slecht omging met de beesten. Maldonado-Passage werd uiteindelijk veroordeeld voor dierenmishandeling én het inschakelen van een huurmoordenaar om Baskin te laten vermoorden.

De advocaten van Joe Exotic waren er zo van overtuigd dat hij vrijgelaten zou worden, dat het team dinsdag al een limousine klaar had staan om hem op te halen uit de gevangenis. Het pardon bleef echter uit, waarna Joe uithaalde naar de president. Woensdag stelde hij op Twitter dat hij niet vrij is gekomen omdat hij daar ’te onschuldig en te homo’ voor zou zijn, en stelde hij dat de ’corrupte vrienden’ van Trump voorrang hadden gekregen.

Baskin liet in haar statement aan Buzzfeed weten: „Niemand haalt er voordeel uit, afgezien van wat flauwe aandachttrekkerij, dat iemand vrijgelaten wordt die vijf tijgers door het hoofd heeft geschoten om hun kooien vrij te maken voor het circus dat bereid was te betalen voor huizing van hun tijgers buiten het seizoen. Ik denk dat alleen Joe’s team en de media ooit dachten dat er een pardon voor Joe inzat.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo