Nieuws/Entertainment
1797716
Entertainment

’Er zit een politiek slimmigheidje achter’

Vlemmix verloot zijn miljoenenvilla

Johan Vlemmix waagt een gokje

Johan Vlemmix waagt een gokje

Johan Vlemmix maakt het niet uit op welke partij je stemt: áls je stemt én zijn partij haalt tien zetels, dan maak je zomaar kans om zijn miljoenevilla te winnen. Deze verloot hij onder Eindhovense kiezers en het is geen grap.

Johan Vlemmix waagt een gokje

Johan Vlemmix waagt een gokje

Op Facebook heeft hij zijn actie bekendgemaakt en ook wie dat bericht deelt, maakt bij tien zetels voor zijn partij voor de Toekomst kans op het luxe optrekje. Tegen omroep Brabant zegt Vlemmix hierover: ’Er zit een politiek slimmigheidje achter: als ik tien zetels haal dan gaan daarvan negen naar de grotere partijen, omdat ik de enige ben die op de kieslijst staat van de Partij voor de Toekomst. Zo maak ik in één keer een eind aan de vele kleine partijtjes in de raad, op mijzelf na dan, en worden we in Eindhoven slagvaardiger.”

Al meer dan driehonderd mensen hebben het bericht inmiddels gedeeld, gretig een kans te maken op ’Het Versailles van Eindhoven’, met meer dan vijftien kamers, bioscoop, zwembad en kroeg met eigen feestzaal. Wellicht gokt Vlemmix met zijn actie op de ogenschijnlijke onmogelijkheid van het behalen van tien zetels... De verkiezingsuitslag in Eindhoven wordt er in elk geval een stuk spannender van.

Mocht het wonder geschieden, dan rijst wel de vraag: waar moet de ambitieuze ondernemer die het ’grootste poppenhuis van Nederland’ wil maken, dan zijn toekomstige poppenverzameling onderbrengen?