Nieuws/Entertainment
1797921
Entertainment

Frank B. adviseerde constructies via Cyprus en Kanaaleilanden

’Headhunterz naar Belastingdienst en rechter na verdacht advies’

Financieel adviseur Frank B., die Nederlandse muzieksterren op papier zou hebben laten verhuizen naar belastingparadijzen, is verwikkeld in een rechtszaak met de Nederlandse dj Headhunterz. Dat meldt het Parool. Ook de gerenommeerde advocatenkantoren waar B. werkte, hangt een forse schadeclaim boven het hoofd.

Het advies dat Willem Rebergen, beter bekend als dj Headhunterz, kreeg van belastingadviseur Frank B. was om vanaf 2012 uit Nederland te verhuizen en zijn inkomsten in een bedrijf op Cyprus te stallen. Een andere constructie liep via de Kanaaleilanden.

Rebergens stiefvader en zijn zakelijk leider Michiel van Kleef vertelt aan het Parool dat dit een standaardadvies van B. bleek te zijn. „Hij drukte ons keer op keer op het hart dat dit een volkomen legale constructie was. Wel was het van belang dat er zo min mogelijk banden met Nederland waren. Dus geen sportschoolabonnement of een mobiele telefoon in Nederland.”

Rechtszaak

Omdat de dj en zijn stiefvader het advies toch verdacht vonden en er in de praktijk hinder van ondervonden, melden ze het bij de Belastingdienst, wat de dj een flinke naheffing opleverde. Ook startte hij een rechtszaak tegen de belastingadviseur en de twee advocatenkantoren waarbij B. werkzaam was ten tijde van zijn advies. Deze zaak komt in juni voor de rechter in Amsterdam.

Headhunterz noch B. was vrijdag voor commentaar bereikbaar.

De fiscus deed dinsdag een inval bij het advieskantoor van Frank B. (58), omdat uit onderzoek zou zijn gebleken dat B. vermogende Nederlandse artiesten heeft geholpen bij het opzetten van illegale belastingstructuren. Het gaat vooral om dj's zoals Afrojack en Tiësto. Ook Linda de Mol deed al jaren zaken met B.