Nieuws/Entertainment
1798395
Entertainment

Renze Klamer debuteert met eigen tv-programma

Renze Klamer

Renze Klamer

Renze Klamer is binnenkort voor het eerst met zijn eigen programma op televisie te zien. Het 28-jarige talent, dat vrijwel dagelijks te horen is in Langs de Lijn en Omstreken, presenteert voorafgaand aan The Passion een driedelige serie over de totstandkoming van het bijbelse evenement.

Renze Klamer

Renze Klamer

„Ik ben een paar seizoenen sidekick geweest bij het discussieprogramma Arena en heb Tijs van den Brink wel eens mogen vervangen”, vertelt hij. „Maar met een eigen programma op NPO 1, dat is wel de major league.” Klamer is met zijn reportages te zien na talkshow Pauw en het late Journaal. „Op de radio heb je de nachtprogrammering als proeftuin voor jong talent. Ik denk dat dit tijdslot het televisie-equivalent is.”

De EO vroeg de radiomaker of hij ervoor voelde om ook televisie te gaan maken. „Ik hou van de intieme huiskamersfeer van de radio”, beaamt hij. „En überhaupt is mijn carrière in de media een beetje een verrassing want ik heb een economische studie gedaan. Maar een kans als deze grijp ik met beide handen aan. En The Passion heeft een speciaal plekje in mijn hart; ik ben in allerlei functies bij alle vorige edities betrokken geweest.”

De muzikale voorstelling over het lijden van Jezus wordt dit jaar op Witte Donderdag uitgevoerd in de Bijlmer. „Ik vind het geweldig hoe de regio, net als in Leeuwarden, actief bij het project wordt betrokken”, stelt Klamer. „Het enthousiasme tijdens de audities in de wijk voor het achtergrondkoor was geweldig. De Bijlmer heeft bij veel outsiders een minder positief imago. Ik hoop oprecht dat The Passion een beetje bijdraagt aan het kantelen van dat onterechte beeld.”

Op weg naar The Passion is van 26 tot en met 28 maart te zien op NPO1 en op het themakanaal NPO 1 Extra. The Passion zelf volgt een dag later.