Entertainment/Sterren
1803742553
Sterren

Mogelijk staatsbegrafenis voor Olivia Newton-John

De maandag overleden Olivia Newton-John krijgt in Australië mogelijk een staatsbegrafenis. De premier van deelstaat Victoria, Daniel Andrews, gaat dat voorstellen aan de nabestaanden van de actrice en zangeres.

Andrews zei dinsdag tegen Australische media dat hij deze week met de familie contact opneemt over een eventueel afscheid. „We willen zo respectvol mogelijk zijn”, zo vertelde hij.

Newton-John overleed op 73-jarige leeftijd na een jarenlange strijd tegen borstkanker. Ze werd wereldberoemd door haar rol in de hitfilm Grease uit 1978.

Andrews haalde haar ziekte ook aan in zijn gesprek met de media en verwees naar het door de actrice opgerichte Olivia Newton-John Cancer Wellness & Research Centre in Melbourne. „Ze gebruikte haar ziekte om levens van anderen te redden en te veranderen. Dat is zeer indrukwekkend. Het onderzoek dat daar wordt gedaan en de behandelingen, de zorg, liefde en ondersteuning die daar centraal staan, zal een blijvende erfenis zijn voor de persoon die ze was.”

(Tekst loopt door onder de foto.)

Bloemen

Bij de ster van Olivia Newton-John op de beroemde Walk of Fame in Hollywood komen sinds de bekendmaking van haar overlijden talloze fans en belangstellenden bijeen. Ze gedenken haar door onder anderen bloemen en foto’s achter te laten.

De tegel van Newton-John werd tijdens een ceremonie in augustus 1981 onthuld. De ster ligt niet ver van het Chinese Theatre, een van de bekendste theaters aan de Hollywood Boulevard. Ook het Dolby Theatre, waar elk jaar de Oscars worden uitgereikt, ligt in de buurt.