Entertainment/Sterren
1803775054
Sterren

Paul de Leeuw had Ranking the Stars graag gehouden

Paul de Leeuw had Ranking the Stars, het programma dat hij bijna vijftien jaar met veel succes presenteerde, graag gehouden. Maar hij weet ook dat „het soms zo werkt in Hilversum, it’s all in the game.” Dat laat zijn woordvoerder zaterdag in een korte reactie weten.

RTL meldde vrijdagavond dat Eddy Zoëy de nieuwe presentator van het RTL5-programma wordt. „Paul wenst Eddy veel plezier en succes met het programma”, aldus zijn woordvoerder.

Zoëy gaat het programma, waarin loslippige BN’ers onalledaagse vragen beantwoorden en elkaar de maat nemen, op zijn eigen manier presenteren. „Ik kan niet anders dan mezelf zijn. Ik ben gewoon niet Paul de Leeuw, die man is niet te evenaren, die heeft de lach aan zijn broek hangen. De enige overeenkomsten zijn dat ik ook kaal ben en wat dikker word.”

Vorig jaar september werd bekend dat RTL en De Leeuw, op initiatief van de presentator, uit elkaar gingen. Wel bleven ze op projectbasis met elkaar samenwerken. Zo maakte De Leeuw in het najaar nog een serie van Ranking the Stars en in december een sinterklaasshow.

Ranking the Stars is al bijna vijftien jaar op televisie. In 2019 verhuisde het programma van BnnVara naar RTL nadat De Leeuw de overstap had gemaakt naar de commerciële omroep.